Invisalign-hoidon eteneminen

Invisalign hoito - ensimmäinen vaihe
Alkukartoitus

Ensi käynnillä käydään läpi hampaiston tilanne ja selvitetään oikomishoidon tarve. Hampaistostasi otetaan 3D-mallit, joiden perusteella selvitämme yhdessä hoidon tarpeen, mahdollisuudet ja kustannukset. Mallit otetaan digitaalisesti pienellä kameralla. Tämä on paljon miellyttävämpää kuin perinteisen jäljennösaineen käyttäminen.

|
|
|

Invisalign hoito - toinen vaihe
Suunnittelu

Oikomishoito suunnitellaan tarkasti tietokoneella. Lopullisesta mallinnuksesta nähdään suoraan todennäköisyys ja ajallinen kesto jokaisen hampaan ja koko hampaiston liikkumiselle toivottuun asentoon. Tietokoneohjatun hoidon ansiosta haluttu lopputulos saavutetaan ilman, että hampaistoon aiheutetaan liian kovia, kivuliaita voimia. Hoitopäätöksen tekeminen on myös helpompaa, kun lopputuloksen voi hahmottaa etukäteen.

|
|
|

Invisalign hoito - kolmas vaihe
Hoito

Oikomishoito tapahtuu useilla oikomiskalvoilla, joita vaihdetaan itse kotona, tyypillisesti viikon välein. Jokainen vaihdettu kalvo on hieman lähempänä lopullista haluttua tulosta.

Oikomiskalvoja pidetään koko päivä lukuun ottamatta ruokailua. Ruokailun jälkeen hampaat puhdistetaan hyvin ja kalvot asetetaan takaisin paikoilleen. Näin hammashygienia koko oikomishoidon ajan on huomattavasti parempi ja helppohoitoisempi kuin perinteisillä kiinteillä raudoilla.

Samoin kun perinteisessä oikomisessa, hoitotuloksen säilyttämiseksi hampaisto vakautetaan lopuksi uuteen asentoonsa ns. retentiolla. Siihen voidaan käyttää perinteistä pysyvää retentiolankaa tai vain öisin pidettävää retentiokalvoa.